پیش از ظهر پنجشنبه 27 دی ماه در جلسه همایش مدیران و معاونین تبلیغ مدارس علمیه استان قم که در سالن آیت الله حائری (ره) مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، جمعی از نمایندگان و معاونین مدارس با حضور معاون تبلیغ و امور فرهنگی و مدیران معاونت تبلیغ به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
حجتالاسلام موسوی دامغانی معاون مدرسه مدینة العلم در حاشیه این نشست گفت: مردم اگر خود را نیازمند طلاب نبینند به سمت آنها نمی روند و اگر نیاز احساس شود، رغبت مردم به طلاب نیز بیشتر میشود. فاصله گرفتن حوزه ها و طلاب از متن مردم سبب شکاف بین این دو قشر شده و تبلیغات دشمنان برای ایجاد نفرت از طلاب می شود.
وی افزود: پس از انقلاب متاسفانه نگاه برخی طلاب به مردم از بالا به پایین شده و این در ناخودآگاه طلاب نشسته، اما در گذشته اینگونه نبوده و مردم به طلاب در تمام ابعاد زندگی خود احترام قائل بودند.
معاون مدرسه مدینه العلم گفت: مردم اگر خود را نیازمند طلاب نبینند به سمت آنها نمیروند و اگر نیاز احساس شود، رغبت مردم به طلاب نیز بیشتر میشود.
حجت الاسلام موسوی دامغانی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در همین زمینه وجود دارد این بوده که مراجع عظام در میان مردم نمیروند و اگر این بزرگواران به شهرستان ها و میان مردم بروند، اتفاقات خوبی در جهت نزدیکی بین طلاب و مردم رخ میدهد.
حجتالاسلام محمدرضا شجاعی نیز در این نشست عنوان کرد: من به عنوان معاون تبلیغ شهرستان قنوات حدود شش سال در این بخش مشغول به فعالیت هستم و یکی از مسائل مهم ما عدم حمایت کافی از تبلیغ کنندگان است.
وی افزود: طلاب ما امروز به درد شخصی مبتلا هستند و اگر از آنها حمایت شود قطعا بیشتر در بین مردم حضور خواهند داشت.
نماینده مدرسه علمیه بقیة الله قنوات در این جلسه خاطرنشان کرد: امروز فقر فرهنگی مطلق در حومه قم وجود دارد و ۶۰ روستای بخش قنوات در شرایط بسیار بد اقتصادی به سر میبرند و برخی از این روستاها از روستاهای سیستان و بلوچستان نیز محروم تر هستند.

حجتالاسلام علی رباعی نماینده مدرسه عالی انوار طاها گفت: برخی از طلاب قم با اینکه چندین سال در حوزه درس خوانده اند، انگیزه ای برای کار علمی و تبلیغ ندارند.
بسیاری از طلاب قم با اینکه چندین سال در حوزه درس خوانده اند، انگیزه ای برای کار علمی و تبلیغ ندارند.
وی افزود: حوزه علمیه برای برخی از طلاب هزینه هایی کرده اما آنها متاسفانه هیچ انگیزه ای برای تحصیل ندارند و حوزه علمیه باید برای آنها فکر بکند.
نماینده مدرسه عالی انوار طاها گفت: برخی از طلاب صرفا به دلیل حضور و غیاب در کلاسها شرکت میکنند و برای شهرستانهایی مانند کرمانشاه که درخواست طلبه و مبلغ کرده اند نمیتوانیم از این طلاب استفاده کنیم، چرا که صرفا در قم میمانند و میلی به رفتن به تبلیغ ندارند.
حجت الاسلام رباعی خاطرنشان کرد: بسیاری از علما به معاونت تبلیغ حوزه میگفتند که طرح شب های جمعه را احیا کنند، اما مسئولان به دلیل عدم هماهنگی زمینه آن را فراهم نکردند.
حجتالاسلام رفیعی مدیر فاز پنجم مدرسه شهید صدوقی گفت: ما نباید به تبلیغ نگاه "دانی" داشته باشیم و باید در نگاهمان برای مبلغ ارزشی همچون ارزش یک استاد را قائل شویم. تبلیغ به عنوان بهترین بستر برای تاثیرگذاری بر مردم مطرح است.
وی افزود: ما باید طلابی تربیت کنیم که کاری برای انقلاب انجام دهند و یکی از مهمترین ملاک ها برای طلاب موفق اثرگذاری بوده و بهترین محک برای یک مجموعه آموزشی تبلیغ است.
مدیر فاز پنجم مدرسه شهید صدوقی گفت: ما نباید به تبلیغ نگاه "دانی" داشته باشیم و باید در نگاهمان برای مبلغ ارزشی همچون ارزش یک استاد را قائل شویم.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه طلبه باید از همان ابتدا بداند که در خدمت نظام اسلام قرار دارد، خاطرنشان کرد: طلاب باید در مسائل علمی، اخلاقی، بصیرتی و مدیریتی بتوانند توانایی بالایی داشته باشند.

وی با اشاره به دامنه وسیع امر تبلیغ بیان کرد: مقام معظم رهبری در جلسه هفته گذشته با مبلغین فرمودند که ما مسائل مهمی در کشور و دنیا داریم و طلاب باید مفاهیم عمیق فقهی را با مسائل اقتصادی تطبیق بدهند.
مدیر فاز پنجم مدرسه شهید صدوقی ابراز کرد: ما نباید از ظرفیت مدارس، دانشگاه ها، هیئات مذهبی و بسیج غافل شویم و ما باید طلاب را مسلح به سواد رسانه ای بکنیم که در فضای مجازی نیز بتوانند کارساز باشند.
حجتالاسلام رفیعی مطرح کرد: ما چند دوره مهارتی و تبلیغی برای طلاب برگزار کردیم که در سنوات گذشته ۱۸۹ نفر در ۱۰ دوره مختلف فارغ التحصیل شدند.
وی تصریح کرد: سه دوره با ۱۰ عنوان درسی دیگر نیز برگزار شده که ۶۰ فارغالتحصیل برای آن وجود داشته و همچنین یک دوره به هفت عنوان متناسب با نیازهای جامعه برگزار شده اند.
مدیر فاز پنجم مدرسه شهید صدوقی با بیان اینکه ما طلابی داریم که در فضای مجازی بسیار فعال و اثرگذار هستند؛ اظهار داشت: ما به مناطق محروم لرستان طلابی اعزام کردیم که روزانه بیش از پنج کیلومتر پیاده روی میکردند تا به روستاها بروند، همچنین در قزدین، شیراز، کردستان و کرمانشاه نیز مبلیغین بسیاری در حال فعالیت هستند.
حجتالاسلام رفیعی اضافه کرد: ۱۶۱ مبلغ در گروه حضرت علی اصغر(ع) تربیت شده و موضوعات روز برای بسیاری از طلاب در قالب کارگاه های مختلف تدریس شده است، همچنین اعزام بین الملل نیز از جمله کارهای انجام شده است.
وی ادامه داد: در طرح بینات ۱۵ نفر به طور مداوم فعال هستند و در ایام زلزله یکی از طلاب مدرسه ما به عنوان نماینده آیت الله اعرافی به همراه ۳۰۰ طلبه در کرمانشاه حضور پیدا کردند.

حجتالاسلام والمسلمین مهدی اقبالی مدیر مدرسه علمیه علوی قم گفت: در امر تبلیغ نباید نگاه مادی داشته باشیم، طلبه ای که در تابستان کار موثر انجام میدهد احساس کارایی میکند که همین امر به افزایش انگیزه او منجر میشود. در عرصه تبلیغ سه حوزه وجود دارد که یکی از آن ها عرصه بین الملل بوده که از حوزه سطح یک خارج است.
وی افزود: عرصه دوم تبلیغ داخلی است که در سطح پنجم و ششم بوده و عرصه سوم عرصه فرهنگی تبلیغی بوده که طلاب پایه های دوم و سوم باید در آنها درگیر شوند.
مدیر مدرسه علمیه علوی قم گفت: جایگاه معاونت تبلیغی در مدارس مشخص نیست و ما در مدرسه علوی خودمان معاون تبلیغ را انتخاب کرده ایم.
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی خاطرنشان کرد: ما باید یک برنامه جامع راهبردی را برای سطح یک تدوین کنیم و اگر بخواهیم در عرصه فرهنگی تبلیغی فعالیت کنیم نیازمند این طرح هستیم.
وی ادامه داد: ما باید از فعالیت های مدارس موفق در امر تبلیغ الگوگیری کنیم، همچنین مرکز مدیریت حوزه های علمیه نیز باید حمایت های خاص و عام از تبلیغ انجام دهد.
مدیر مدرسه علمیه علوی ادامه داد: رویکرد حوزه باید نسبت به برنامه های اردوی تابستانی تغییر کند و مدارسی که اقدام به برگزاری اردوهای تابستانی انجام میدهند صرفا کار آموزشی خود را پیگیری میکنند و از فرصت تبلیغی این اردوها استفاده نمیکنند.
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی بیان کرد: ما در برنامه های تابستانی طرح آموزش امین را با آموزش فن بیان و کلاس داری راه اندازی کردیم و طی ۱۲ سال گذشته بالغ بر پنج هزار نفر کودک و نوجوان را جذب کرده ایم که بسیاری از این جوانان حتی جذب حوزه های علمیه شدند، همچنین ۳۱۰ استاد در این طرح تربیت شدند که در حال حاضر در شهرستانها کلاس برگزار میکنند.
وی ابراز کرد: ما بارها در شهرستان ها حضور پیدا کرده ایم که مردم از ما برای سالهاب دیگر درخواست حضور کرده اند.
مدیر مدرسه علمیه علوی تصریح کرد: ما در امر تبلیغ نباید نگاه مادی داشته باشیم، طلبه ای که در تابستان کار موثر انجام میدهد احساس کارایی میکند که امین امر به افزایش انگیزه او منجر میشود.

حجتالاسلام صالحی مدیر مدرسه علمیه عسکریین (ع) قم گفت: در برخی از مدارس، مدیران نسبت به طلبه های خود بی اطلاع هستند و حتی اگر برای طلبه بدترین اتفاق رخ دهد مدیر بی اطلاع میماند. حوزه علمیه دو وظیفه فهم دین و نشر دین را دارد و فهم دین همان آموزش و نشر دین همان تبلیغ است.
وی افزود: در برخی از مدارس میبینیم که مدیران مدارس نسبت به طلبه های خود کاملا بی اطلاع هستند و حتی اگر برای طلبه بدترین اتفاق رخ دهد مدیر بی اطلاع میماند.
نماینده مدرسه علمیه عسکریین قم گفت: این مدیران مدرسه باید از جانب معاونت تبلیغ حوزه های علمیه مکلف شوند تا پیگیر اوضاع زندگی طلاب و سختی های آنان باشند.
حجتالاسلام صالحی خاطرنشان کرد: مجمع طلاب نیز باید نماینده های خود را مکلف کنند که نسبت به مسائل و مشکلات طلاب اهتمام داشته باشند.

حجتالاسلام والمسلمین دهقانی مدیر حوزه علمیه امام رضا بخش جعفریه گفت: در حال حاضر بیش از ۵۲ مبلغ در بخش جعفرآباد و آوه مشغول به فعالیت های تبلیغی هستند.پیش از ظهر امروز در جلسه همایش مدیران و معاونین تبلیغ مدارس علمیه قم که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، عنوان کرد: از جمله برنامه های حوزه علمیه امام رضا(ع) در بخش جعفریه، تربیت طلبه ها جهت امر تبلیغ بوده است.
وی با ارائه آمار مربوط به فعالیت های تبلیغی بخش جعفرآباد افزود: در حال حاضر بیش از ۵۲ مبلغ در بخش جعفرآباد و آوه مشغول به فعالیت های تبلیغی هستند.
نماینده حوزه علمیه امام رضا بخش جعفریه گفت: طلاب ما در بسیج و مساجد فعالیت های فرهنگی دیگری نیز انجام میدهند
حجتالاسلام والمسلمین دهقانی تاکید کرد: مدارس علمیه ای که در اطراف قم وجود دارد باید امورات فرهنگی حومه های قم را رفع کنند و این مسئله در بخش جعفرآباد حل شده که گزارش آن به آیتالله مکارم شیرازی ارائه شد که ایشان ابراز رضایت کردند.
نماینده حوزه علمیه امام رضا بخش جعفریه خاطرنشان کرد: برخی از روحانیون به عنوان روحانی مستقر هستند و بیش از ۳۰ مورد طلبه اعزامی در مساجد حضور دارند.
تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه ٢٧ دی ١٣٩٧ / شماره خبر : ٤٠٥٠٨٠ / تعداد بازدید : 309